Gevulde paprika

Wie Eveline Mullens (22) en Mark Mulder (26). Studie respectievelijk vierdejaars geneeskunde en derdejaars biomedische wetenschappen. Wonen in Maastricht

Tekst: Monique Bowman | Bert Janssen

 

 

Huisgenoten Eveline en Mark roeren geregeld samen in de pannen. Eveline: “Als we allebei thuis zijn, proberen we samen te eten. Af en toe hebben we wel wat meningsverschilletjes bij het koken. Mark maakt dit recept bijvoorbeeld het liefst met tomatenpuree in plaats van pastasaus. En hij doet er een scheutje nootmuskaat bij. Zelf vond hij dat een briljante vondst, maar ik vind het mwah.”

AAS01-2016p026

Gevulde paprika’s

(2 personen)

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram pastasaus (basilicum)
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • scheutje (olijf)olie
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s. Snij van de rode
paprika’s het kapje eraf en zet ze rechtop in een (ingevette) ovenschaal. Snij de groene en gele paprika in kleine stukjes. Bak intussen het gehakt rul in wat (olijf)olie. Voeg aan het gehakt de gesnipperde ui, de knoflook en de groene en gele paprika toe en bak dit een beetje aan. Voeg daarna de pastasaus toe en laat alles goed doorwarmen. Schep vervolgens de saus in en rondom de rode paprika’s in de ovenschaal en strooi de kaas eroverheen. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en alles goed heet is. Kook intussen de rijst. Serveer de paprika op een bergje rijst.

 

 

Delen