Mijn stad: Amsterdam

cultuur / Favoriete uitstapjes en hotspots volgens eerstejaarsstudent farmacie Roos Romanesco 

Sinds een jaar woont Roos Romanesco (25), eerstejaars farmacie, in Amsterdam. Voor Arts en Auto Student zette Roos haar favoriete uitstapjes en leukste hotspots in de hoofdstad op een rijtje.

Vrije tijd

Als inwoner van Amsterdam probeer je de meest toeristische attracties toch een beetje te ontwijken. Wat tips voor de wat minder bekende bezienswaardigheden:

Ik ben een groot fan van het Straatmuseum, met werk van jong streetart- en graffititalent. Hiervoor moet je wel met de pont naar Amsterdam-Noord, maar wanneer je daar toch bent is het juist leuk om aansluitend de hippe restaurants aan ’t IJ te ontdekken, zoals Pllek en Hangar.

Ook de moeite waard: Fabrique des Lumières. Hier worden exposities van bekende kunstenaars door middel van projecties getoond, echt een hele ervaring. Een aanrader voor een date is Comedyclub Toomler. Onder het genot van een hapje en drankje word je hier de hele avond vermaakt en ga je gegarandeerd met buikpijn van het lachen naar huis. Verder hou ik altijd de agenda van de RAI in de gaten. Hier zijn het hele jaar door evenementen die je misschien aanspreken. Als je van kunst houdt bijvoorbeeld de jaarlijks terugkerende beurzen van de PAN Amsterdam en de KunstRai.

Naar buiten

Activiteiten in Amsterdam hoeven niet veel geld te kosten. Elk weekend loop ik wel een rondje door het Vondelpark, maar door heel Amsterdam zitten prachtige parken waar je goed kan wandelen. Er zijn hier ook altijd kraampjes voor koffie, of warme chocolademelk in de winter. Voor afkoeling in de zomer kun je zwemmen in de Schinkel bij de Schinkeleilanden en op sommige plekken in de Amstel. Ook leuk: een bootje of een supboard huren om Amsterdam vanaf het water te ontdekken.

ClassPass

De ultieme tip voor sporten in Amsterdam is het gebruik van ClassPass (of een van hun concurrenten, zoals OneFit). Daar kun je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten waarmee je verschillende
sportscholen en sportlessen kan uitproberen. Niet alleen veel sportscholen, yoga- en dansstudio’s zijn hierbij aangesloten, maar ook nagel- en massagesalons. Vriendinnen van mij zijn door ClassPass helemaal fan geworden van spinning bij Rocycle of Vélo en zelf heb ik HIIT training helemaal ontdekt. Voor ieder wat wils dus.

Uitgaan

Mocht je het na drie uur ’s nachts nog niet gezien hebben (dat is wanneer de meeste cafés sluiten), dan kun je altijd nog tot in de late uurtjes door aan het Thorbeckeplein, bijvoorbeeld in de Live Amsterdam Pianobar, Feestcafé Woody’s of bij het Leidseplein, in Pianobar Maxim.

Borrelen

Voor een gezellige borrel kun je altijd terecht aan het Gerard Douplein in De Pijp, daar zitten veel leuke cafés bij elkaar. Andere favorieten van mij zijn Bonnie in Amsterdam-Zuid, Tapzuid in de Rivierenbuurt, Bar Kosta in Oud-West en De Ebeling aan de Overtoom.

Delen:

Delen