Lintje voor Fred Dijkers

Huisarts en VvAA bestuurslid Fred Dijkers is op donderdag 7 maart onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze onderscheiding van loco-burgemeester H.C.J. van Etten uit de gemeente Binnenmaas.

 

 

Dijkers werd hiermee verrast tijdens een symposium van de kaderopleiding Beleid en Beheer, onderdeel van de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde (PHEG) van het LUMC. Tijdens dit symposium nam Fred Dijkers afscheid als coördinator van de genoemde opleiding.

De heer Dijkers heeft de onderscheiding verdiend met zijn jarenlange inzet voor de ontwikkeling van het vak huisartsgeneeskunde. Zo heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het opzetten van management binnen de huisartsgeneeskunde, aan de opleiding van huisartsen en voor de beroepsvereniging van huisarten (NHG). Daarnaast heeft hij ook in het sociaal-culturele leven in zijn woonplaats, de gemeente Binnenmaas, een actieve rol gespeeld.

Naast de koninklijke onderscheiding, kreeg de heer Dijkers ook de speld van het Nederlands Huisarts Genootschap (NHG) opgespeld.

Lees hier de toespraak van loco-burgemeester Van Etten.

Delen