LIVE – Talk Tent

In het hart van het landgoed staat een grote tent waar u gedurende de hele dag inspirerende en verrassende ’talks’  wachten. Op deze pagina vindt u een overzicht van de sprekers. Voor het voorlopige programma, klik hier.

André Kuipers

Andre-KuipersAndré Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door. Aan boord was hij naast arts en wetenschapper ook boordingenieur, docent, klusjesman en schoonmaker.
André Kuipers spreekt voor een grote diversiteit aan toehoorders, van jong tot oud en met zeer uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn ervaring zoomt hij  in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de fascinerende wereld van de bemande ruimtevaart.

Bob Pinedo

02-12015p018Herbert Michael ‘Bob’ Pinedo specialiseerde zich na zijn studie geneeskunde in Leiden tot internist en werd in 1972 benoemd tot chef de clinique interne geneeskunde bij het Academisch Ziekenhuis te Utrecht. Op zijn afdeling lagen veel kankerpatiënten. Met de patiënten die niet chirurgisch geholpen konden worden, gebeurde niets. Er bestond geen oncologische opleiding in Nederland. Geen enkel academisch ziekenhuis had een hoogleraar oncologie met een eigen afdeling. Bob Pinedo besloot daar verandering in te brengen en richtte de werkgroep medische oncologie op. Hij volgde cursussen en deed twee jaar onderzoek aan het National Cancer Institute in Amerika. In 1979 werd Pinedo benoemd tot hoogleraar geneeskunde oncologie en afdelingshoofd van het VU medisch centrum. Hij is zorg aan patiënten en onderzoek altijd blijven combineren. Als onderzoeker publiceerde hij meer dan zeshonderd artikelen in internationale vakliteratuur.
Voor ons interview met Bob Pinedo, klik hier.

Gerard Kemkers

03-2015p036Gerard Kemkers (1967) verruilde afgelopen jaar de ijsbaan voor de voetbalwereld. De succesvolle schaatscoach heeft bij FC Groningen een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat de professionele tak van een ultramodern topsportzorgcentrum ontwikkelen en leiden. “Het allerbelangrijkste in de relatie sporter-coach is wederzijds vertrouwen.” Kemkers zal tijdens Arts en Auto LIVE zijn visie geven op op het thema ‘Verbinden, vertrouwen en samenwerken’.
Voor ons interview met Gerard Kemkers, klik hier.

 

Victor Mids

Victor Mids is illusionist en arts. Met deze combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een werkelijk unieke manier samen. Zijn ‘neuromagic’ is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, voert Victor zijn publiek op een luchtige en intelligente manier langs een scala aan illusies en neuropsychologische experimenten. Hoe makkelijk bent u af te leiden? Hoe wis je iemands geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe makkelijk uw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden.
Voor ons interview met Victor Mids, klik hier.

Jacco Eltingh

jacco elthingAls kersvers wereldkampioen en nummer één van de wereld in het dubbelspel stopte Jacco in 1998 als professioneel tennisser. Tegenwoordig runt hij zijn eigen bedrijf. Jaarlijks organiseert TennisEvents vele tennisclinics voor verenigingen en bedrijven en de Tennis Classics. Daarin nemen oud-wereldtoppers, zoals John McEnroe, Richard Krajicek en Henri Leconte het tegen elkaar op. Daarnaast is Jacco Eltingh vaste commentaar/presentator van diverse tennistoernooien waaronder Wimbledon.
Voor ons interview met Jacco Eltingh, klik hier.

 

Dennie Wulterkens

03-2015p041Dennie Wulterkens heeft ruime ervaring als (internationaal) ambulanceverpleegkundige. Hij is actief op verschillende specialistische terreinen in de spoedeisende zorg. Zo is hij instructeur voor tal van bijzondere cursussen, waaronder specialistische reanimatie, bevrijdingstechnieken, penetrerend trauma en brandwondenzorg. Verder is Dennie Course Coördinator voor de Pre Hospital Trauma Life Support (PHTLS) cursussen en de PREP cursussen. Diverse artikelen over spoedeisende geneeskunde zijn van zijn hand.  Ook geeft hij lezingen over de diverse onderwerpen binnen de spoedeisende zorg.
Voor ons interview met Dennie Wulterkens, klik hier.

Redmond O’Hanlon

Hoewel hij vorige eeuw al wereldberoemd werd met zijn reisverhalen, verwierf Redmond O’Hanlon afgelopen jaren opnieuw roem in Nederland door mee te gaan op de Reis van de Beagle (VPRO, 2009). Hij werd de held van de serie met zijn prachtige monologen, het rustige voorlezen uit een van de vele (vaak zeer oude) boeken die hij had meegetorst en zijn onmetelijke kennis van Darwin’s Evolutieleer. En niet te vergeten zijn gevoel voor humor en zijn opvallende voorkomen met zijn witte haar en een zeeschip waardige bakkebaarden.
Geen wonder dat televisiemaker Roel van Broekhoven besloot een eigen serie met Redmond op te nemen: O’Hanlons Helden, over ontdekkingsreizigers in de 19e eeuw (VPRO, 2011). In 2013 volgde een prachtig vervolg op deze serie. Redmond geniet er ondertussen van zijn verhalen te vertellen en doet dat veelvuldig tijdens lezingen door het hele land. Voor ons interview met Redmond O’Hanlon, klik hier.

Wanda de Kanter en Pauline Dekker

Op hun website www.nederlandstopt.nu schrijven Dekker en De Kanter: “15 jaar geleden hebben wij, Pauline en Wanda, elkaar ontmoet op een longartsencongres. Wij begonnen met praten over ons vak, ons verleden, en we hielden nooit meer op. We zijn zielsverwanten, dat is duidelijk. We werkten allebei in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en zijn we ook in het dagelijks leven dik bevriend. Een lijst van alle overeenkomsten zou hier te ver voeren: van een jeugd in Borneo, al op ons elfde arts willen worden, tot naast onze drukke baan een gezin met man en opgroeiende kinderen runnen.
Wij hebben allebei flink gerookt. Wij weten dus hoe moeilijk het is om te stoppen. Wij weten ook wat het aanricht en wat je er aan kan doen. Dat is onze motivatie.”

Kaarten bestellen

bestelknop-blauw3U kunt nú uw entreekaarten (maximaal 10 per lid) voor deze dag bestellen. Klik op de knop en bestel!

 

Kaarten kosten in de voorverkoop online € 20,- per stuk, waarvan leden en hun partner of 1 introducé het grootste deel in de vorm van consumptiemunten terugkrijgen. Voor kinderen t/m 17 zijn de kaarten gratis. Op 6 juni kosten de kaarten aan de kassa € 25,-. Parkeren bij het terrein is gratis. Let op: op reeds verkochte kaarten is geen restitutie mogelijk.