Met één klik salarissen en loonheffingen betalen

Werkgevers die hun salarisadministratie bij VvAA onder hebben gebracht, kunnen vanaf nu via de app SlryPay met één druk op de knop elke maand de salarissen en loonheffingen betalen.

Tekst: Martijn Reinink

Of de maandelijkse betalingen van salarissen en loonafdrachten niet sneller en makkelijker geregeld kunnen worden. Die vraag kreeg Miranda Severs van meerdere leden, waarop zij met haar VvAA-collega’s van de afdeling salaris- en werkgeversadviseurs op zoek ging naar de mogelijkheden. “We hebben eerst gesproken met leden”, vertelt Severs. “In die gesprekken bleek dat er, naast werkgevers die het SEPA-betaalbestand uploaden in hun eigen bankprogramma, ook best veel leden zijn die het bestand handmatig overtypen. Vooral dat laatste is tijdrovend en foutgevoelig.”

‘Een internetverbinding is de enige voorwaarde’

De oplossing voor de gesignaleerde behoefte vond VvAA in OneLinQ: een platform voor alle typen betalingen, incasso’s en liquiditeitsbeheer. Hieronder valt ook de service SalaryPay en de bijbehorende app SlryPay, waarvan leden die hun salarisadministratie aan VvAA uitbesteden, nu gebruik kunnen maken. Severs omschrijft het als een ‘Tikkie-achtige’ service. “VvAA zet maandelijks de betaling van salarissen en loonheffingen klaar vanuit het salarispakket in Nmbrs, waarmee we werken. Vervolgens krijgt de gebruiker een melding op zijn smartphone. Hij hoeft alleen maar in te loggen in SlryPay om de betalingen, indien correct, te autoriseren. Deze worden daarna direct naar de bank gestuurd en betaald.  Een internetverbinding is dus de enige voorwaarde.”

De kosten van SalaryPay bedragen eenmalig € 35,- euro exclusief btw en daarnaast een vast bedrag per maand, afhankelijk van de praktijkomvang (zie kader). Leden die hun salarisadministratie hebben ondergebracht bij VvAA kunnen SalaryPay aanvragen via hun eigen salarisverwerkingsteam. VvAA vraagt dan toestemming voor het overdragen van gegevens aan OneLinQ, zoals e-mailadres, KvK-nummer en bankgegevens. “Dit gebeurt uiteraard via een beveiligde lijn”, benadrukt Severs. “Onze werkwijze voldoet uiteraard aan de AVG-richtlijnen en de wet- en regelgeving. En als het eenmaal geregeld is, kan men dus voortaan met één klik de salarissen en loonheffingen betalen.” 

Meer informatie: vvaa.nl/salarypay.

Delen