Mijn auto – Alfa 1300 GT junior

Dat er bij aios orthopedie Michiel te Dorsthorst (32) benzine door de aderen vloeit, is niet zo verwonderlijk. “Mijn opa was automonteur en als jongetje kon ik me uren vermaken achter het stuur van de Alfa 1300 GT junior die hij in zijn garage had staan. Ik maakte wereldreizen in die Alfa zonder er ook maar één kilometer mee te rijden.” 

Tekst: Monique Bowman Beeld: De Beeldredaktie/Bart van Overbeeke

Wanneer Te Dorsthorst zijn rijbewijs haalt, schenkt opa zijn kleinzoon een Opel Kadett uit 1990. “Echt een ideale auto om aan te sleutelen, want de onderdelen zijn niet duur.” 

‘Hij roest al als je er alleen maar naar kijkt’

Inmiddels bezit de aios orthopedie, naast een oude Kadett (‘ik heb later zelf een nóg oudere uit 1979 gekocht’), ook nog een Volvo Amazon (‘mijn meest recente klusproject’) én de Alfa 1300 GT. “Want die heb ik later alsnog van opa gekregen.” Desgevraagd laat Michiel weten dat hij, als hij één van de drie moest kiezen, voor de bijna vijftig jaar oude Alfa zou gaan. “Maar het is niet de auto waar ik het meeste mee rijd, want hij roest al als je er alleen maar naar kíjkt.” 

Vriendin Sarah is inmiddels ook besmet met het autovirus. “Aanvankelijk vond ze het ouwe barrels. Maar na een ritje in de Volvo stapte ze met glimmende ogen uit en riep dat het toch wel een geinige bak is om in te rijden.”

Delen