Mijn auto – Mercedes SLS AMG

Het hart van autoliefhebbers in het algemeen, en Mercedes-fans in het bijzonder, klopt ongetwijfeld harder bij het zien van de SLS AMG van dermatoloog Dinanda Kolbach (56).

Tekst: Monique Bowman Beeld: De Beeldredaktie/Marcel van Hoorn

In dit raspaard – de reïncarnatie van de iconische 300 SL Gullwing en opvolger van de SLR McLaren – probeert de Zuid-Limburgse medisch specialist samen met haar man de dag te plukken. Want ‘carpe diem’ als levensmotto heeft het paar, om persoonlijke redenen, hoog in het vaandel. Zoveel als mogelijk genieten ze van hun bijzondere sportbolide, die ze negen jaar geleden in eigen land als occasion kochten en voor onderhoud toevertrouwen aan een officiële Mercedes-dealer in het nabije Aken. 

Geregeld doorkruisen ze de heuvels van de Eifel, of nemen deel aan de evenementen die het Duitse merk organiseert voor zijn Circle of Excellence-leden. In 2018 reden ze bijvoorbeeld de Mille Miglia, een onvergetelijke ervaring vol bijzondere ontmoetingen. “Zo was een van de deelnemers van de Mercedes-equipes coureur Esteban Ocon.” 

Dat de SLS met zijn vleugeldeuren veel aandacht trekt, daaraan is Kolbach wel gewend. Maar de belangstelling tijdens de legendarische autorally in Italië zal ze niet snel vergeten. “Toen zagen we met eigen ogen de bewondering en eerbied van Italianen voor bijzondere auto’s. Dat was hartverwarmend.”

Delen