Mijn bijbaan – Hiphopdanser

Wie Mandy van Koppen
Leeftijd 25
Studie laatste jaar diergeneeskunde
Bijbaan optredens met hiphopcrew
Aantal uren gemiddeld 5 uur per week
Verdiensten € 200,- per optreden

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: De Beeldredaktie/Herbert Wiggerman

 

“Eigenlijk horen woorden als bijbaan en verdiensten niet helemaal bij wat ik doe. Ik vorm samen met tien meiden – tot voor kort deed er ook een man mee – sinds ruim twee jaar de hiphopcrew, Ducktape.  Sinds een klein jaartje krijgen we betaald voor onze optredens op evenementen en festivals in het land. Maar we houden er weinig aan over. We krijgen samen 200 euro per optreden. Met dat geld betalen we ons vervoer, kleding, schoeisel en deelname aan wedstrijden. Geen vetpot dus, maar dat geeft niet, want dansen is onze passie. Zelf dans ik al vanaf mijn vierde.

Het is geen vetpot, maar dat geeft niet, want dansen is onze passie’

We trainen twee uur per week en treden zo’n drie keer per maand op. We dansen niet op van die agressieve hiphop die je vaak hoort en proberen in onze muziekkeuze origineel te zijn. Ducktape is een typische ‘studentencrew’, dat wil zeggen: we zijn ontzettend chaotisch. Het is al voorgekomen dat we de verkeerde cd met dansmuziek hadden meegenomen naar een wedstrijd. En we zijn zelfs al meerdere keren onze mascotte Duckie vergeten. De rubberen eend hoort traditioneel aan het eind van ons optreden tevoorschijn te komen.

Ik ben bijna klaar met mijn studie en heb zin om als dierenarts te beginnen. Maar ik blijf daarnaast zeker dansen.”

facebook.com/ducktapeutrecht

Delen