Mijn bijbaan – Medical steward

Wie Christine Kypis
Leeftijd 26
Studie derdejaars geneeskunde in Amsterdam
Bijbaan medical steward in de Amsterdam Arena
Aantal uren circa 23 uur per maand
Verdiensten circa 10 euro per uur

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: De Beeldredaktie/Peter Strelitski

“Van voetbal weet ik niet zo heel veel, maar ik vind het wel leuk om naar wedstrijden van Ajax of het Nederlands elftal te kijken. We zitten soms direct naast de grasmat zodat we een geblesseerde speler per brancard van het veld kunnen halen.

In het publiek is er vrijwel bij elke wedstrijd of concert wel iemand die medische hulp nodig heeft. In de ruim vier jaar dat ik dit werk nu doe, heb ik al van alles voorbij zien komen, van flauwvallen en blaren tot uitglijders op de trap en reanimaties.

Ik werk ongeveer vijf keer per maand in de Arena, gemiddeld zo’n vier uur per keer. Ons team bestaat uit twintig medewerkers, allen met een achtergrond in de zorg. Zo zijn er studenten verpleegkunde en geneeskunde, maar ook huisartsassistenten.

‘Het liefst ben ik bij de Toppers’

Je krijgt tijdens het werk altijd wel iets mee van het evenement. De concerten van de Toppers vind ik het leukst om te doen. Daar gaan vreemd uitgedoste mensen met de leeftijd van mijn ouders helemaal uit hun dak.

Mijn bijbaan staat momenteel even op een laag pitje omdat ik een bestuursjaar doe. Maar ik ga er zeker mee door en niet alleen omdat het een goede bijverdienste is. Het werk is zo leuk dat sommigen van ons het zelfs voor niks zouden doen. Niet aan de werkgever vertellen, hoor.”

s041621-01

Delen