Mijn bijbaan – Oppascentrale

Wie Iris van der Maarel
Leeftijd 23
Studie vijfdejaars geneeskunde
Bijbaan runt oppascentrale Oppas Madelief Leiden
Aantal uren circa 10 uur per week
Verdiensten circa € 300,- per maand

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: De Beeldredaktie/Arno Massee

 

“Tot nu toe lukt het prima om het lopen van co-schappen te combineren met het runnen van een oppascentrale. Mijn bijbaan bestaat vooral uit het selecteren van oppassers, het promoten van Madelief en het onderhouden van de contacten met ouders, oppassers en andere relaties.

Medewerkers van Madelief staan tijdens Arts en Auto LIVE klaar om de kleinste bezoekers op te vangen, zodat hun ouders ook even alleen over het terrein kunnen struinen

Mijn co-schappen loop ik nu in Leiden, daardoor is het goed te doen. Een enkele keer valt een oppas door bijvoorbeeld ziekte uit en moet ik een alternatief regelen. Desnoods ga ik zelf oppassen als het uitkomt, want ik heb dat jarenlang gedaan en vind het nog steeds heel leuk om te doen.

Oppas Madelief bestaat nu zeven jaar en heeft vestigingen in diverse steden in Nederland en zelfs in Oslo. Ik ken de twee eigenaren van de middelbare school; afgelopen maart hebben ze me gevraagd de vestiging in Leiden te gaan runnen.

‘Desnoods ga ik zelf oppassen als het uitkomt’

Dat bevalt me super goed. Het is leuk en ik vind het nuttig om ook iets buiten de gezondheidszorg te doen. Het ondernemen zit mij in het bloed; ik hou van uitdagingen en werk graag hard.

Dankzij deze combinatie kan ik me verder ontwikkelen op punten die tijdens de studie en co-schappen minder onder de aandacht komen, zoals leiderschap en zelfstanding beslissingen nemen. Ik wil me specialiseren tot chirurg. Daarvoor heb je niet alleen empathische eigenschappen nodig, maar moet je ook zakelijk zijn en afstand kunnen houden om de dingen niet mee naar huis te nemen.”

Iris van der Maarel

Delen