Mijn bijbaan – surfleraar

Wie Wouter Linschoten
Leeftijd 23
Studie fysiotherapie Hogeschool van Amsterdam
Bijbaan surfleraar/groepsinstructeur
Aantal uren ca. 16 uur per week
Verdiensten ca. € 300,- p.mnd.

Tekst: Wout de Bruijne Beeld: De Beeldredaktie/Sebstiaan Rozendaal

“Zo meteen in april komen de eerste groepen weer, meestal voor een bedrijfsuitje. Maar vanaf mei, juni wordt het écht druk, onder meer met zomerkampen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dan zou ik ieder weekend en elk vrij uurtje wel op het strand kunnen staan.

Gelukkig mag ik de werktijden zelf inplannen. Het is goed te combineren, ’s ochtends studeren, ’s middags lesgeven. Meestal geef ik surfles op het strand van Schoorl of van Castricum. Maar het kan ook ergens anders zijn, we zijn flexibel, het bedrijf heeft twee grote Land Rovers. En het kunnen ook andere activiteiten zijn. Momenteel is het soort spellen dat wordt gedaan in Expeditie Robinson erg in trek.

‘Ik mag de werktijden zelf inplannen’

Ik doe dit nu een jaar of vijf en begon ooit als stagiair voor het keuzevak beach animator and lifeguard aan de mbo sport en bewegen. Dat werd daarna een vaste parttime baan bij hetzelfde bedrijf. Ik heb het nog steeds geweldig naar mijn zin, maar ik heb niet het idee dat ik nog veel bijleer. Daarom ga ik uiteindelijk wel voor de volle honderd procent voor fysio, want daarin heb ik nog uitdaging genoeg.

Wat ik hier heb geleerd en straks als therapeut kan gebruiken, is het voor een groep staan. Je moet dan zoeken naar interactie met iedere deelnemer, net zoals je dat moet doen bij je patiënten. De fysiopraktijk is wel vriendelijker voor je stem. Je hebt geen groep en je hoeft niet boven een loeiende wind en beukende golven uit te schreeuwen.”

Wouter Linschoten

 

Delen