Mijn kamer – Delft

mijn kamer /

'Meer vrouwen is gevaarlijk'

Beeld De Beeldredaktie/Guido Benschop

Wie Hilco Smit (21), bachelor klinische technologie (KT), doet momenteel fulltime een bestuursjaar. Waar etage in studentenflat in Delft-Zuid. Huur € 320,- inclusief huurtoeslag, gas, water, licht. Indeling woon/slaapkamer van ca.18 m², deelt met zeven andere studenten twee douches, twee toiletten, een gemeenschappelijke woonkamer en keuken.

“En we hebben een balkonnetje”, voegt Hilco toe aan de beschrijving van zijn etage. “Dat gebruiken we vooral als opslagplaats voor onze bierkratjes. We wonen vijftien hoog en zetten dan banken op de kratjes zodat we bij het BBQ-en nog meer uitzicht hebben. Je kijkt uit over Delft en op Den Haag en Rotterdam.” 

Elke etage in de studentenflat bestaat uit twee zogenaamde drie-huizen, twee zes-huizen en, waar Hilco woont, een acht-huis. Hij deelt de ruimte met vier studenten en drie studentes. “Die samenstelling is typisch voor Delft”, licht Hilco toe. “Er studeren hier veel meer mannen dan vrouwen. Maar we houden de verdeling ook wel bewust zo. Maximaal twee bewoners met dezelfde studie of van dezelfde studentenvereniging en niet meer dan drie vrouwen.” Lachend: “Meer vrouwen is gevaarlijk. Dan zitten ze elkaar in de haren of zweren juist samen tegen de mannen.”

‘Meer vrouwen is gevaarlijk’

Veel ziet Hilco zijn huisgenoten op dit momen­t overigens niet. Na het behalen van zijn bachelor is hij voor een jaar secretaris van ‘Variscopic’, de Delftse studievereniging van KT. “Er valt overdag en vaak ook ’s avonds van alles te organiseren.” 

Qua organisatie moeten Hilco en zijn huisgenoten in eigen huis ook nodig aan de bak. “Iedere verdieping moet om de zoveel jaar een themafeest houden. Daarbij moet het thema in de gezamenlijke woonkamer en keuken in muurschilderingen worden uitgebeeld. Wij zijn aan de beurt. Niemand van ons heeft het eerder gedaan, maar we stellen het alsmaar uit omdat we nog te veel genieten van de muurschilderingen die oud-huisgenoten hier maakten van het thema imagination.”  

Delen