Mijn kamer – Groningen

mijn kamer / Carmen Moes: ‘Het uitzoeken van de meubels duurde dagen: ze waren allemaal zo leuk’

Wie: Carmen Moes (21), vierdejaars geneeskunde. Waar: oud huis in Groningen. Huur: € 360,- per maand exclusief € 40,- voor gas, water, licht en internet. Indeling: drie verdiepingen met vijf kamers, gedeelde badkamer en keuken. Oppervlakte kamer: 25m2

Vorig jaar oktober maakten alle Instagramvolgers van @vvaastudent kans op een make-over van hun studentenkamer met designmeubels van MADE.com ter waarde van € 1.000,-. Carmen Moes was een van de gelukkigen. “Ze zijn een lange middag bezig geweest met het restylen van mijn woonkamer. Herinrichten, opknappen, bank zonder lift naar twee hoog brengen.” Lachend: “Voor het winnen van die prijs heb ik niks hoeven doen, behalve het uitzoeken van de meubels, iets waar ik meerdere dagen over deed. Ze waren allemaal zo leuk.” 

Carmen woont op de bovenverdieping van een oud huis aan de rand van Groningen. “Ik geloof dat dit de Zeeheldenbuurt heet, maar dat weet ik niet zeker. Erg hè?” Hoewel dus niet in hartje stad is het volgens Carmen maar vijf minuten fietsen naar het centrum en tien minuten naar de universiteit. “Maar ik doe er langer over, ik ben een langzame fietser.” 

Carmen Moes: ‘Het uitzoeken van de meubels duurde dagen: ze waren allemaal zo leuk’

Op dit moment wonen er drie studenten in het huis, verdeeld over drie verdiepingen. “Twee anderen zijn deze zomer vertrokken. Een was afgestudeerd en de ander startte met haar master en werd overgeplaatst.” Maar volgens Carmen duurt het niet lang voordat het huis weer een vijftal bewoners heeft. Hoewel, vijf… “Er is ook een kat die hier bijna dagelijks is. Hij is niet van ons en we weten niet van wie hij wél is. Hij komt soms ongemerkt binnen en staat dan opeens in je kamer. Ik ben een beetje bang voor katten, maar Doppie, zoals wij hem noemen, is altijd welkom.” 

Delen