Mijn kamer – Kralingen

mijn kamer / 'Ik kan hardlopen in het groen'

Beeld De Beeldredaktie/Guido Benschop

Wie Dany Dinha (24), tweedejaars fysiotherapie Rotterdam. Waar ruimte in een wooncomplex in Kralingen, Rotterdam. Huur € 570,-, exclusief € 200,- huurtoeslag, inclusief gas, water, licht en internet. Indeling woonruimte op de begane grond met eigen douche en toilet, gedeelde keuken. Oppervlakte 23 m2.

Zelfstandig

Dany Dinha woont nog geen half jaar op zichzelf in Rotterdam, maar is sinds zijn jeugd al behoorlijk zelfstandig. “Toen ik een jaar of twee was, vluchtte ons gezin uit Irak. We verbleven kortere of langere tijd in Turkije, Griekenland en Italië voordat we uiteindelijk in Neder­land konden blijven. Je leert op die manier al vroeg de weg vinden en voor jezelf zorgen.”  

De fysiostudent woont niet alleen in het wooncomplex, er kunnen nog 499 andere huurders terecht. Over het algemeen zijn dat studenten of jonge starters. In zjjn gedeelte van het complex woont Dany met twee huis­genoten die inmiddels werken. “We zien elkaar niet veel en delen alleen de keuken. Tot nu toe zijn er wat mij betreft geen irritaties over schoonmaak
of lawaai of zo. Het bevalt mij hier prima.”

‘Ik kan hardlopen in het groen’

Dany wordt gelukkig van zijn woonomgeving. “Het is hier lekker rustig en ik kan hardlopen in het groen, net of je niet in een grote wereldstad woont. Maar je bent ook in no time in het centrum; de metrohalte is om de hoek en drie stops later ben je er.” 

Maar winkelen kan de import Rotterdammer – ‘mijn ouders wonen in Hoorn’ – soms ook al een paar deuren verderop. “Met het hele wooncomplex hebben we een gezamenlijke Facebookpagina waarop je terechtkunt voor van alles en nog wat: van klushulp en babysit tot leenauto’s en tweedehands meubels.”

Delen