Mijn kamer: Hoograven in Utrecht

mijn kamer / ‘We delen lief en leed, maar kunnen ook goed discussiëren'

Wie Ghislaine Feron (23), vierdejaars farmacie | Waar Hoograven, Utrecht | Huur € 505,- | Indeling bis-woning met overloop (keuken, balkon, Ghislaines kamer, toilet), verdieping met twee kamers en badkamer, daarboven zolderkamer | Oppervlakte kamer: 20 m2.

“Hoe hou je het vol met zo’n agenda”, krijgt vierdejaarsstudent Ghislaine Feron (op de foto met groene bloes) weleens te horen. Ze heeft weliswaar een tussenjaar, maar het voorzitterschap van de farmaceutische studievereniging U.P.S.V. Unitas Pharmaceuticorum is een fulltime baan. Daarnaast is ze ook nog lid van C.S. Veritas en (dus) staat haar sociale leven niet stil. “Ik vind het lekker om druk bezig te zijn.”

Haar huisgenoten, die farmacie, rechten en global sustainable science, business en innovation studeren, wisten dat ze niet vaak thuis zou zijn toen ze begin dit jaar hospiteerde. Na drie jaar moest ze weg uit haar toenmalige huis; een regel voor alle elf studenten die daar wonen. “Ik vond het niet zo erg. Ik identificeer me niet meer zo met een eerstejaars die bijvoorbeeld niet weet hoe een wasmachine werkt. De drie meiden met wie ik nu woon zijn wat ouder en doorgaans opgeruimder.”

‘We delen lief en leed, maar kunnen ook goed discussiëren’

Het fijne is ook: nu ze met weinig zijn, is het makkelijker om een avondje samen te plannen. Dan eten ze vaak samen, bij gebrek aan een woonkamer, in Ghislaines kamer naast de keuken. Of ze duiken de stad in, bezoeken studentenfeestjes, spelen padel. Op hun zonnige balkon zitten ze ook graag.

“We delen lief en leed met elkaar, maar kunnen ook goed discussiëren. Met verschillende achtergronden en studies heb je vaak ook weer een ander perspectief. Zo bespraken we laatst het feit dat mensen uit de farmaceutische industrie soms boeven worden genoemd. De andere farmaciestudent en ik vonden dat onterecht, als student rechten kun je daar weer anders tegenaan kijken. Het leidt tot boeiende gesprekken. ‘Grappig dat je dat vindt, ik denk daar heel anders over, om deze en deze reden’. In elk gezond huis zit je elkaar achter de broek met gezonde argumenten.”

Delen