Mijn recept – Regenboogsalade
Wie Denise Sijbrands (19).
Studie eerstejaars geneeskunde aan de VU.
Woont nog thuis.
Tekst Monique Bowman | Beeld: De beeldredaktie/Peter Strelitski
“Ik speel basketbal op hoog niveau en daarom is het belangrijk dat ik goed eet. Ik maak vaker recepten van Rens Kroes, omdat die én supermakkelijk én gezond zijn. Ik heb even op mezelf gewoond, maar door het vele sporten was het toch handiger om weer thuis te wonen. Mijn moeder kan héérlijk koken, dus daar profiteer ik ook graag van!”
Regenboogsalade
(Voor 1 persoon)
- 1/2 courgette
- 1 avocado
- 1 grote wortel
- 2 grote el humus
- 8 cherrytomaatjes
- 50 gram linzen
- zeezout
Sour salad dressing:
- 1 tl tahin
- 1 tl appelazijn
- 1 tl honing
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie, zout en zwarte peper
Benodigdheden
- Eventueel een spiraalsnijder
Bereiding
Breng de linzen aan de kook in een halve liter water. Kook ze in 30 tot 35 minuten gaar. Giet daarna de linzen af en voeg een snuifje zeezout toe. Rasp de wortel, snijd avocado en tomaten in stukjes en snijd met een spiraalsnijder de courgette in slierten. Pak een groot bord en schik de groenten erop. Schep de humus ergens in het midden.
Maak de dressing door de ingrediënten in een schaaltje te doen. Roer goed en schenk wat over de lekkere, kleurrijke salade. Enjoy your colorful lunch!
P.S.: wortel en courgette zijn vaak ook al in spiraalvorm te koop en je kunt ook kant-en-klare linzen uit blik kopen. Wil je het nóg kleurrijker en uitgebreider, dan kun je er ook nog paprika en komkommer aan toevoegen.