Mijn recept – vegetarische frittata

Eline Posthumus (21) is derdejaars voeding & diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en woont na anderhalf jaar op kamers tijdelijk weer thuis bij haar ouders en broer in Baarn.

“Omdat ik al heel lang graag kook en gezondheid erg belangrijk vind, heb ik destijds voor deze studie gekozen. Ik ben nu bezig met een minor psychologie, want ik wil me straks gaan specialiseren in eetstoornissen.”

“Mijn ouders zijn vaak laat thuis, daarom ben ik meestal degene die ’s avonds voor het eten zorgt. Dat vind ik geen probleem, koken betekent voor mij vooral lekker knutselen en ontspannen. Ik ben niet van de toetjes, maar van het hartig. Ik maak bijvoorbeeld graag een Indonesische rijsttafel voor een etentje met vriendinnen. Dit recept is ook een favoriet van mij omdat het snel klaar is, je er groenterestjes voor kunt gebruiken én het gezond is.”

Vegetarische frittata
(voor 4 personen)
Geschatte kosten: € 2,75 p.p.

Wat doe je erin?
400 gr Provençaalse roerbakgroente of restjes uit de groentela
50 gr geraspte kaas
25 ml halfvolle melk
6 eieren
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 eetlepel olijfolie
1 zakje rucola
1 volkoren stokbrood

Wat heb je nodig?
Hapjespan met deksel, kom, garde of vork.

Hoe maak je het klaar?
Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de groente in 3 – 4 minuten beetgaar. Klop de eieren los met de melk en de kruiden. Schenk dit over de groente. Strooi de kaas erover en doe de deksel op de pan. Laat dit 25 – 30 minuten op laag vuur staan. Serveer de frittata in punten met de rucola en het brood. Afhankelijk van je budget kun je er nog garnalen, surimi of reepjes salami aan toevoegen.

Delen