Mijn stad: Arnhem

mijn stad / Nicole Ordelman woont op kamers in Arnhem

Nicole Ordelman studeert in Nijmegen, maar woont op kamers in Arnhem. Een superleuke stad, vindt de derdejaars logopedie aan de HAN. Ze geeft tips waar je moet zijn en wat je in je vrije tijd allemaal kunt doen in ‘haar Arnhem’. 

Borrelen

Café Vrijdag is een sfeervol café waar je zowel binnen als buiten van een wijntje of een van de vele soorten biertjes kan genieten.

Bij MAMS coffee & more kun je, zoals de naam al zegt, niet alleen terecht voor een snelle (en lekkere) kop koffie voor onderweg (tegen studentvriendelijke prijzen), maar ook voor hartige happen zoals salades, soep en quiche.

Lekker uitwaaien met een speciaalbiertje van de tap kan bij proeflokaal DAVO aan de Rijnkade. Meer doen dan alleen borrelen? Bij Boules Bites Bar kun je, naast proosten, ook een potje jeu-de-boulen.

Als laatste een aanrader voor ná de borrel: de Korenmarkt. Tijdens je introductie leer je de horeca aan dit plein kennen en weet je waarschijnlijk al gauw de weg hiernaartoe. De Korenmarkt ligt op loopafstand van het Centraal Station.

De Korenmarkt

Uit eten

Nog even dat vakantiegevoel vasthouden? Ga dan naar de Foodhall. Je stapt hier binnen in een prachtige hal met vele eettentjes zijn (o.a. Thais, Vietnamees, Japans en Italiaans) waar je met een eenvoudig systeem al je eten en drinken tegelijk kan bestellen zonder overal langs te moeten.

Bij de Sound & Soul Foodbar merk je dat het eten met liefde wordt bereid. Ben je een muziekliefhebber? Ook dan is dit jouw adresje, want ze hebben hier regelmatig livemuziek.

Liefhebber van tosti’s? Toastable is een wat rustiger plekje met high tea’s en – de naam zegt het al – de beste (driedubbele) tosti’s.

Sporten

Voor sportievelingen is er de Studenten Sportkaart. Dit is de makkelijkste manier om voor een vaste maandelijkse prijs (€ 24,95) te sporten. Je kunt kiezen uit (onder meer) fitness, yoga, bootcamp, squash, zwemmen, skiën, vechtsport, dansen, hardlopen en tai chi. Het sporten kan individueel, maar ook in groepslessen. Meer info en voorwaarden: sportinarnhem.nl.

Must-sees

Zin en tijd om een dagje je studieboeken te verruilen voor iets totaal anders? Net buiten het centrum van Arnhem vind je Koninklijke Burgers Zoo. Neem buslijn 3 en in een kwartier sta je in dit prachtige dierenpark. Gegarandeerd een hele dag vermaak!

Een andere bezienswaardigheid in Arnhem waar je geweest moet zijn: het het Nederlands Openluchtmuseum. In alle seizoenen is dit de moeite waard. Door het museum heen ontdek je de geschiedenis van ons land.

Middenin het centrum van de stad vind je de Eusebiuskerk. Hier, op zestig meter hoogte, bevinden zich twee glazen balkons. Met een panoramalift kun je hier omhoog voor een spectaculair uitzicht over Arnhem en omgeving. Speciaal voor de dare-devils.

Beeld Arnhem City Marketing/Gregory Sardjoe | Eusebiuskerk

Helaas ligt de zomer alweer achter ons, maar dit is alvast een tip voor je volgende zomer als student in Arnhem: de Rijkerswoerdse plassen in Arnhem-Zuid, waar je op mooie dagen naar het strand kunt. Een plek om lekker af te koelen in de plassen of gewoon te genieten van de groene omgeving.

Sonsbeek is een stadspark waar je een heerlijke wandeling kunt maken, kan picknicken of van livemuziek kunt genieten. Er zijn veel wandelpaden, een waterval, restaurant, fontein en een ‘steile tuin’. Ook bevindt zich in het park een podium. Hier wordt in de zomermaanden livemuziek gespeeld: Park Open.

Hoogte 80 is een uitzichtpunt bij de wijk Geitenkamp. Vooral bij zonsopkomst of een heldere nacht is het een prachtige plek om even van de stilte te genieten.

Kamer zoeken

Het vinden van een kamer blijft lastig. Daarom heb ik hier nog een paar tips op een rijtje gezet die mij hebben geholpen in mijn zoektocht. Facebook, een app die nog weinig door jongeren gebruikt wordt, maar waar wel veel kamers op terecht komen. Kijk eens rond in wat ‘kamergroepen’! En, misschien een voor de hand liggende maar vaak succesvolle: laat aan iedereen die je kent, ook al is het een vage kennis, weten dat je een kamer zoekt. Wie weet is er een studiegenoot die in een huis woont waar binnenkort een kamer vrijkomt. En als laatste tip: SSHN. SSHN.nl is de studentenwoningwebsite voor studenten in Arnhem en Nijmegen. Wekelijks komen er nieuwe kamers beschikbaar en wordt er geloot, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Beeld Arnhem City Marketing/Gregory Sardjoe | De Zeven Straatjes

Shoppen

Amsterdam heeft de Negen Straatjes, Arnhem de Zeven Straatjes in zijn binnenstad. Hier geen grote winkelketens maar wat kleinere boetieks, sieraden- en cadeauwinkeltjes.

Hou je van mode? Dan mag je het Modekwartier niet missen. Dit bevindt zich in de (woon)wijk Klarendal. Tussen de woonhuizen vind je hier en daar ateliers en kleine winkeltjes waar vaak beginnende modeontwerpers hun eigen ontwerpen verkopen. De meeste zijn alleen open van donderdag tot en met zaterdag.

Delen