Mijn kamer – Albert Cuyp

mijn kamer / 'Ik doe mijn boodschappen voor de deur'

Beeld De Beeldredaktie/Diederik van der Laan

Wie Bibiche den Hollander (25), eerstejaars master geneeskunde.
Waar studio in Amsterdam.
Huur € 610,- inclusief gas en water, exclusief stroom en kabel (circa € 40,- p/m)
Indeling woon/slaapkamer/keuken en badkamer. Gedeeld dakterras.
Oppervlakte  35 m².

De studio waar Bibiche woont, is onderdeel van een flat aan de Albert Cuyp in Amsterdam. Er wonen ongeveer 25 studenten. “Het zijn geen heel jonge studenten”, zegt Bibiche, “want je moet een flinke tijd op de wachtlijst staan, wil je hier voor een woning in aanmerking komen.”

Vanwege de ligging in het hartje van de stad zijn deze studio’s zeer gewild. “En”, voegt Bibiche eraan toe, “goed te betalen door de 300 euro huurtoeslag die ik krijg.” Daarbij hoeft ze ook niet ver weg om goedkoop te winkelen. “Als ik een dagje vrij ben, doe ik mijn boodschappen hier voor de deur”, lacht ze.

‘Ik doe mijn boodschappen voor de deur’

Maar veel vrije tijd heeft de student momenteel niet over; door co-schappen, dispuut, sporten, fotocursus en uitgaan, maakt ze lange dagen. “Ik loop co-schappen in het AMC, vaak ga ik ’s ochtends de deur al uit wanneer de marktkooplui opbouwen en kom ik thuis als de markt voorbij is.”

Bibiche kan als import Amsterdamse – ze komt uit Hillegom – erg genieten van de buurt waar ze woont. “Ik vind het gezellig en heb geen last van de drukte voor mijn huis. Ja, er zijn weleens feestjes waarop het hele repertoire van André Hazes keihard voorbijkomt en voor veel kooplui ben je algauw ‘schatje’ zus en zo. Ik erger me daar niet aan, anders moet je hier niet gaan wonen.”

Delen