NVZ en ZN lanceren dezorgnota.nl

De Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben samen de site www.dezorgnota.nl gelanceerd. Doel is om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de vernieuwde zorgnota en veel gestelde vragen over de zorgkosten te beantwoorden.

Voor behandelingen in ziekenhuizen die vanaf 1 juni 2014 zijn gestart, ontvangen patiënten een zorgnota die duidelijker is dan voorheen. De website www.dezorgnota.nl geeft informatie over de zorgnota en de zorgkosten in meer algemene zin. De site geeft maakt duidelijk waar iemand met welke vraag terecht kan.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en ziekenhuiskoepel NVZ kregen de afgelopen periode signalen dat patiënten niet wisten bij welke partij zij terecht kunnen met vragen over hun zorgnota. NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy: “Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Door dit initiatief worden patiënten beter geïnformeerd en wordt duidelijk bij wie ze met welke vraag terecht kunnen.” André Rouvoet, voorzitter van ZN, benadrukt wel dat het bekostigingssysteem ingewikkeld is.

Delen