Oordeel Kees Tulleken aanstaande

Neurochirurg Kees Tulleken hoort dinsdag het oordeel van het Tuchtcollege in Amsterdam over of hij zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden, zo bericht de Volkskrant. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) spande de zaak tegen Tulleken aan, omdat hij  na het skiongeluk van prins Friso in 2012 uit de school zou hebben geklapt over de toestand van de prins.

 

Tulleken vertelde aan zijn vrouw, journalist Jannetje Koelewijn, dat de prins geen schedelbasisfractuur had en dat zijn situatie niet uitzichtloos was. Zij berichtte hierover in een artikel. De informatie bleek echter niet te kloppen, waarop de neurochirurg in opspraak raakte. Prins Friso ligt nog altijd in coma.

Volgens de IGZ heeft Tulleken ten onrechte zijn titel als arts gebruikt toen hij informatie inwon bij zijn Oostenrijkse collega over de toestand van de prins. Tulleken was namelijk niet de behandelaar.

Tulleken wilde de koninklijke familie naar eigen zeggen een dienst bewijzen. Hij volgde zijn ‘morele kompas’ en dacht dat niemand het erg zou vinden als er goed nieuws werd gemeld, zo zei hij.

Bron: de Volkskrant.

Delen