LIVE – OSG bevrijdingstechnieken

Het aantal airbags en de positionering ervan in moderne auto’s stelt hulpverleners bij persoonsbeknelling nogal eens voor problemen. Want knip maar eens een auto open waarin zich nog niet uitgeklapte airbags bevinden. Tijdens Arts en Auto LIVE kunt u zelf bekijken én ervaren hoe dat veilig kan, tijdens workshops van Dennie Wulterkens, directeur Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde (OSG-VvAA).

Wulterkens heeft ruime ervaring als (internationaal) ambulanceverpleegkundige. Hij is actief op verschillende specialistische terreinen in de spoedeisende zorg. Zo is hij instructeur voor tal van bijzondere cursussen, waaronder specialistische reanimatie, bevrijdingstechnieken, brandwondenzorg en incidenten met gevaarlijke stoffen.

Tijdens Arts en Auto LIVE (6 juni op Langoed Mariënwaerdt in Beesd) verzorgt Wulterkens drie workshops waarbij gasten onder zijn leiding zelf autowrakken kunnen openknippen. Daarnaast demonstreert hij hoeveel kracht er achter een airbag zit. De demonstraties en workshops zijn nadrukkelijk ook bedoeld voor kinderen, die uiteraard met veiligheidshelm op mogen meehelpen.

Informatie over het totale programma van de dag vindt u op artsenauto.nl/live.

Delen