Op twee wielen – Tenten

Tandarts Henry Tenten (62) fietst bijna altijd naar zijn werk, van Arnhem naar Driel. Sinds kort met elektrische ondersteuning.

Tekst: Andrea Linschoten | Beeld: Marco Vellinga/DB

04-2015p093a“Regen is voor mij geen probleem, daar kun je je goed op kleden. Standaard heb ik regenkleding in mijn fietstas zitten. En reparatiespullen, maar in al die jaren heb ik slechts twee keer een lekke band gehad. Als je goede banden koopt, rij je bijna nooit lek.

‘Een mooie manier om me door het landschap te bewegen

Sinds twee jaar heb ik een fiets met elektrische ondersteuning. Daar hoefde ik gek genoeg helemaal niet aan te wennen, ik was er direct heel blij mee. Op de heen-weg heb ik meestal wind tegen en dan kwam ik weleens moe aan. Daar heb ik nu in elk geval geen last meer van. Ik ben namelijk niet zo sportief. Ik wil me niet in het zweet trappen. Ik sport verder ook niet, want ik hoef geen afgetraind lijf.

Alleen wanneer het ijzelt, stormt of sneeuwt, pak ik de auto. Anders loop je toch de kans dat je valt. Dat is me al een keer gebeurd, ’s morgens vroeg op een bruggetje. Had ik wel mijn schouder gedislokeerd.

Als tandarts heb ik een zittend beroep, daarom wil ik na mijn werk lekker bewegen. Dat doe ik dus door te fietsen of met de hond te gaan wandelen. Dan maakt het mij niet uit wat voor weer het is. Als ik maar een beetje kan uitwaaien. Ook vind ik fietsen een mooie manier om me door het landschap te bewegen. Ik beleef de omgeving beter en van het fietsen word ik plezierig moe.”

Delen