Persoonlijk contact

Martine de Paauw is al dertig jaar de steun en toeverlaat voor VvAA-leden die een Ledemaatje willen plaatsen. Is er veel veranderd in die tijd? En wat is haar favoriete rubriek?

Martine de Paauw werkt al 38 jaar bij VvAA en dit jaar heeft zij 30 jaar de Ledemaatjes (voorheen: Bermlampjes) onder haar hoede. Ze vertelt: “De grootste verandering is dat de Ledemaatjes sinds twee jaar ook online te zien zijn. Voordeel daarvan is dat leden ook foto’s bij hun advertentie kunnen plaatsen en meer tekst kwijt kunnen dan in het blad. En als er een website genoemd staat in een advertentie, kun je daar gelijk op doorklikken.”

Leden moesten wennen aan het zelf online plaatsen van een Ledemaatje, maar dat hebben ze goed opgepakt, stelt Martine. “En als het even niet lukt of er is iets niet duidelijk, dan help ik ze graag. Ze kunnen me altijd mailen of bellen.”

‘Het persoonlijke contact maakt mijn werk zo leuk’

Martines favoriete rubriek is Vakantie: “Vooral met de foto’s op ledemaatjes.nl erbij krijg ik enorme zin om op vakantie te gaan. Maar ook de rubriek Oproepen vind ik mooi. Als bijvoorbeeld een lid een oproep doet voor medische apparatuur voor een goed doel en ik hoor dan naderhand dat er veel reacties op gekomen zijn, ben ik echt blij. Dan merk ik dat onze leden goed voor elkaar zorgen.”

Wat Martine opvalt is dat leden relatief weinig gebruikmaken van een Ledemaatje om een praktijkopvolger te vinden of om werk te zoeken of aan te bieden: “Dat verbaast me wel een beetje. Dit is toch een uitgelezen plek om dat te doen, met zo veel lezers. Uit recent lezersonderzoek weten we dat Ledemaatjes bij de bestgelezen rubrieken van het blad hoort.”

Wat voor Martine al die jaren niet is veranderd, is het contact met de leden: “Het persoonlijke contact maakt mijn werk zo leuk. Laatst belde er bijvoorbeeld een student om te vertellen dat het via een Ledemaatje gelukt was om een kamer te vinden.”

Kijkend naar de toekomst verwacht Martine dat leden advertenties blijven plaatsen, online en in het blad: “We hebben wel concurrentie van platformen als Marktplaats, maar Ledemaatjes is voor en door leden van VvAA, dat geeft toch een vertrouwd gevoel.”

Delen