Petitie van studenten en aios

Geneeskundestudenten en belangenorganisatie van specialisten in opleiding De Jonge Orde hebben vandaag 15.446 handtekeningen aangeboden aan de leden van de commissies VWS en OCW. De aanbieders maken zich zorgen over hun toekomstige financiën.

De petitie richt zich op vier pijnpunten: bachelorstudenten ontvangen een studiebeurs maar studenten in de masterfase moeten gaan lenen; studenten die te lang studeren moeten vanaf komend studiejaar € 3063,- per jaar boete betalen; studenten mogen niet meer zes jaar lang gebruik maken van de ov-jaarkaart; en als klap op de vuurpijl moeten artsen in opleiding tot medisch specialist (aios) zo’n € 13.400,- euro per jaar van hun opleiding tot medisch specialist zelf gaan betalen. De overheid vindt dat aios deze kosten bedrag prima zelf kunnen ophoesten, omdat zij tijdens hun werkzame leven veel meer verdienen dan de gemiddelde academicus.

Voor meer informatie over deze petitie kunt u terecht op de site van De Landelijke Vereniging van Medisch Specialisten in Opleiding (LVAG).

Delen