Schippers machtigste vrouw van NL
Minister Edith Schippers van VWS is door het tijdschrift Opzij uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland. De jury dicht Schippers de belangrijke taak toe om te voorkomen dat de kosten in de zorg niet verder groeien.
De jury roemt Schippers voor het feit dat zij als eerste minister van VWS erin slaagt om de stijgende kosten in de zorg een halt toe te roepen. Edith Schippers zegt in een reactie zich vereerd te voelen met de titel, omdat het niet om haar maar om de zorg gaat. “Het laat zien hoe belangrijk – maatschappelijk en economisch – de zorgsector is”, aldus Schippers.
De Opzij Top-100 van machtige vrouwen is voor de vijfde keer samengesteld met tien categorieën, uiteenlopend van sport en cultuur tot politiek en bedrijfsleven. Op de lijst prijken namen als Else Bos (voorzitter van de raad van bestuur van PGGM), Shula Rijxman (lid raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en toptennisser Esther Vergeer.
Vorig jaar ging de titel machtigste vrouw van Nederland naar Renée Jones-Bos, secretaris-generaal bij Buitenlandse Zaken.
2 reacties
De reactie van schrijfster Anja Meulenbelt op Facebook: ‘Nu Opzij het een goed idee vond om een VVD minister, die haar best doet om te bezuinigen op de zorg en daar duizenden vrouwen mee van hun baan berooft plus diezelfde vrouwen richting nog meer mantelzorg duwt – om die minister maar uit te roepen tot de machtigste vrouw van Nederland – en dat niet als een belediging op te vatten maar haar uitbundig en duur te vieren met bloemen en oorkondes, kortom, nu Opzij zich dus geheel en al heeft geschaard aan de kant van het neoliberalisme, en iedereen lijkt te zijn vergeten dat het feminisme ook een maatschappijkritische beweging was, niet alleen bedoeld voor de carrièrevrouwen om het nog verder te schoppen, wordt het wel tijd voor een tegengeluid. Al was het maar om nog eens te zeggen dat feminisme heel wat meer is dan dit superindividualisme. Vandaar: een niet zo makkelijk maar interessant stuk uit The Guardian. (Hadden wij maar zo’n krant).’ http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/oct/14/feminism-capitalist-handmaiden-neoliberal
Daar valt niets aan toe te voegen…
G K Mitrasing
16 oktober 2013 / 15:17In een andere discussie op deze site heb ik aangegeven dat een doorsnee gezin nu ruim 11.000 euro per jaar aan verplicht verzekerde zorg betaalt. Stijgen de zorguitgaven net zoveel als de afgelopen 10 jaar, dan betaalt een doorsnee gezin in 2040 bijna de helft van het bruto inkomen aan de zorg. Er owrdt op de zorg niet bezuinigd maar de stijging wordt afgeremd, om dan het beleid van de minister af te doen als superindividualisme vind ik onbegrijpelijk. de zorgkosten gaan ons allemaal aan en zeker de mensen met een laag inkomen.
Laten we niet zo kortzichtig zijn!
G. Cat
16 oktober 2013 / 16:36