Schippers machtigste vrouw van NL

Minister Edith Schippers van VWS is door het tijdschrift Opzij uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland. De jury dicht Schippers de belangrijke taak toe om te voorkomen dat de kosten in de zorg niet verder groeien.

 

 

De jury roemt Schippers voor het feit dat zij als eerste minister van VWS erin slaagt om de stijgende kosten in de zorg een halt toe te roepen. Edith Schippers zegt in een reactie zich vereerd te voelen met de titel, omdat het niet om haar maar om de zorg gaat. “Het laat zien hoe belangrijk – maatschappelijk en economisch – de zorgsector is”, aldus Schippers.

De Opzij Top-100 van machtige vrouwen is voor de vijfde keer samengesteld met tien categorieën, uiteenlopend van sport en cultuur tot politiek en bedrijfsleven. Op de lijst prijken namen als Else Bos (voorzitter van de raad van bestuur van PGGM), Shula Rijxman (lid raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en toptennisser Esther Vergeer.

Vorig jaar ging de titel machtigste vrouw van Nederland naar Renée Jones-Bos, secretaris-generaal bij Buitenlandse Zaken.

Delen