Shakespeare on tour

Vanwege Shakespeares 450ste geboortedag reist het Londense Globe Theatre met Hamlet, zijn meest geliefde toneelstuk, twee jaar lang de wereld over. De Stadsschouwburg in Amsterdam is op dinsdag 29 en woensdag 30 april de eerste buitenlandse stop op de route.

 

Het Globe Theater heeft het ambitieuze doel de beroemde tragedie van Shakespeare in alle landen op de zeven continenten te spelen. Het zou daarmee de eerste echte wereldtournee in de theatergeschiedenis zijn. Het gezelschap reist per boot en vliegtuig, jeep en trein en speelt in theaters en jungles, op dorpspleinen en stranden. De laatste stop is Elsinore in Denemarken, het kasteel waar Hamlet zich afspeelt.

Het Globe Theatre brengt veel van de beroemde werken van Shakespeare op toegankelijke wijze. De producties worden lovend ontvangen en zijn bijzonder populair in Londen; met de opvoeringen van Hamlet in de Stadsschouwburg Amsterdam kan nu ook het Nederlandse publiek kennis maken met het gezelschap. Deze Hamlet is licht, snel en grappig, zonder aan zeggingskracht te verliezen. Het langste stuk van Shakespeare duurt in de regie van Dominic Dromgoole slechts tweeënhalf uur.

In Amsterdam wordt de voorstelling boventiteld.

Tickets zijn te koop via de website van de Stadsschouwburg en bij de kassa.

Delen