Slim fashion shoppen

Student én shopaholic? Het is en blijft een lastige combi. Maar lang leve de online outlets, webshopkortingscodes en shopping nights!

Tekst: Anouk Bowman

Online outlets

Tegenwoordig is er een aantal goed georganiseerde online winkels te vinden met ontzagwekkende kortingen. Je hoeft dus niet meer met je ov richting Bataviastad of een andere moeilijk bereikbare outlet. Het assortiment verschilt per winkel, maar de online outlets hebben één ding gemeen; ze hebben elke dag nieuwe producten. De meeste online winkels vragen vaak wel om een e-mailadres voor het aanmaken van een gratis account. Tips: otrium.nl; vente-exclusive.com (alleentoegankelijk via de speciale app); zalando-lounge.nl; theoutnet.com.

Kortingscodes

Nee, het is geen schande om de Vogue Shopping Night of de Glamour Shopping Day in je agenda te zetten. Het is eerder slim. Een investering. Ook slim: het noteren (of een foto maken) van kortingscodes die je tegenkomt in tijdschriften of op websites. Wil je een bestelling plaatsen? Kijk eerst of je ergens een code hebt rondslingeren. Zo niet: check online of er nog een kortingscode in omloop is. Dit kan simpelweg door ‘kortingscode’ en de naam van de webshop in te typen in de Google zoekbalk. Er zijn zelfs websites die kortingscodes verzamelen (zoals vouchercloud.nl). Wel moet je vaak je e-mailadres opgeven voordat er een code wordt vrijgegeven (met de nodige spam als gevolg).

Handige sites

Er bestaan tegenwoordig allerlei sites die shopaholics op de hoogte houden van de nieuwste aanbiedingen. Een bekende is Shopstyle; na het aanmaken van een (gratis) account en het invoeren van zoekopdrachten en/of wensen, krijg je om de dag een mail met de beste sales die aansluiten op de door jou gekozen zoekcriteria. Nog een categorie om in de gaten te houden: de vintage ofwel tweedehands websites: designer-vintage.com; unitedwardrobe.com

Disclaimer: een dak boven je hoofd is beter dan een nieuw paar laarzen; je kleding heeft ook liever een kledingkast dan een kartonnen doos.

Delen