Mijn studentenhuis – Utrecht

mijn kamer / 'Ik heb niet de grootste kamer, maar wel de grootste tv'

Beeld Nout Steenkamp

Wie Eva Koekenbier (25), vijfdejaars geneeskunde Utrecht. Waar kamer in studentenhuis in Utrecht. Huur € 456,- inclusief gas, water en licht (exclusief Netflix). Indeling twee verdiepingen, drie kamers beneden, twee boven. Er is één gezamenlijke badkamer en op beide verdiepingen een keuken. Oppervlakte kamer van Eva: “Lastig te zeggen, soort U-vorm, 30 m².”

Studentenhuizen wisselen natuurlijk vaak van bezetting. Met de huidige samenstelling is Eva Koekenbier helemaal happy. “Ik woon hier nu zo’n drie jaar en hiervoor was er altijd wel iemand aan wie de meeste huisgenoten zich ergerden. Maar wij kunnen het met zijn vijven prima vinden.”

De vrouwelijke bewoners hebben weleens overwogen om twee mannen (‘één is sneu’) in huis ‘te nemen’. “Maar die maken zo’n rotzooi”, lacht Eva. “Nee hoor, het klikt gewoon te goed met dit stel, never change a winning team.”

De dames volgen verschillende studies, maar proberen zo veel mogelijk samen te eten en kijken soms gezamenlijk naar een guilty pleasure als Temptation Island. Ze hebben geen gezamenlijke woonkamer en zitten daarom meestal op de kamer van Eva. “Ik heb niet de grootste kamer, maar wel de grootste tv.”

‘k heb niet de grootste kamer, wel de grootste tv’

De huisgenoten delen lief en leed, maar weten niet alles van elkaar. Dat bleek toen twee dames met dezelfde jongen hadden gedatet. Ze spraken beiden met hem in huis af, zonder het van elkaar te weten. Eva: “Beide afspraakjes liepen op niets uit. De volgende dag al kwamen beide huisgenootjes erachter dat ze met dezelfde jongen hadden gedatet. Grappig natuurlijk dat de jongen bij de tweede date verzweeg dat hij ons huisinterieur al eerder had gezien.”

Delen