Theater – Ik ben Lucy Barton

Aan het voeteneind van het ziekenhuisbed van patiënte Lucy Barton zit ineens haar moeder, die ze jarenlang niet heeft gezien. Geestig en emotioneel, helder en mysterieus, onpeilbaar droef en licht, vertelt het boek Ik heet Lucy Barton van Elizabeth Strout de verhalen van de patiënte en van haar moeder. 

De alom geprezen roman werd bewerkt tot theatervoorstelling en was zeer succesvol op Broadway en Westend. De voorstelling is nu ook in Nederland te zien. 

Johanna ter Steege vertolkt de rol van Lucy Barton. “Wat mij vooral aanspreekt, is het gegeven dat ieder mens gebrekkig lief heeft. Er zijn dingen in ons leven die bepalen welke weg we gaan, zelden kunnen we die helder zien”, aldus Ter Steege. Regisseur Antoine Uitdehaag beschrijft Ik heet Lucy Barton als ‘een verhaal over het gezin als plek waar alles begint’. “Ik vind het spannend om dit intieme en intense familieverhaal door één persoon te zien vertellen en om dat als regisseur te begeleiden.”

Ik ben Lucy Barton –met Johanna ter Steege, More Producties, diverse theaters t/m 27/11, moretheater.nl

Delen