Tijd van je leven

 

Kathelijn van Heusden (23) uit Utrecht is derdejaars diergeneeskunde.

 

 

Je studententijd zou de beste tijd van je leven zijn, toch? Je woont op kamers en bent vrij om te gaan en staan waar je wil. Je kunt jezelf elke avond onder tafel drinken en niemand die erop let. Je kunt de kroeg in met je vrienden, borrelen op je vereniging, eten met je huisgenoten, op stap met je lief.

Je gaat naar college, presteert goed op je practica, volgt netjes je werkgroepen. Je kunt met z’n allen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de UB zitten en je helemaal suf studeren. Uren artikelen lezen, tentamens oefenen en elkaar overhoren. Je kunt gezellig koffie gaan drinken, een biertje doen op het terras, om je vervolgens een paar uur later redelijk aangeschoten in een of andere stamkroeg te bevinden. Je kunt de volgende ochtend met een ontzettende kater in de trein zitten om te gaan werken op een beroepsevenement naar keuze.

Je bent student; vrij en losbandig, onbekommerd en jong

Je hebt een bijbaan in de horeca en borrelt dan natuurlijk na. Je werkt aan je CV; loopt mee in bedrijven, doet vrijwilligerswerk en haalt al je tentamens, liefst met een 7 of hoger. Je sport ook fanatiek, liefst twee keer in de week maar ook dat is niet genoeg. Je doet een commissie, of twee, of drie. Helpt bij evenementen van de uni, begeleidt de eerstejaars en denkt na over je master.

Je bent actief op Instagram, Facebook, Snapchat en werkt aan je LinkedIn. Je bent student; vrij en losbandig, onbekommerd en jong. Maar ook professioneel, gedreven, georganiseerd en prestatiegericht. Je lacht, zingt, danst, drinkt, studeert, bemint, werkt, strest en huilt. En breekt.

Want je bent student. En dat is de beste tijd van je leven. Toch?

 

Delen