UIt de oude doos XI

Volgend jaar bestaat VvAA 90 jaar. Over feestelijkheden rond dat jubileum wordt door diverse mensen binnen VvAA in deze tijd druk nagedacht. Dat was in december 1973 ook zo. Toen stond ook een bijzonder feestje voor de deur: V.V.A.A. 1924 – 1974.

In de vorige Arts en Auto schreven we er in deze rubriek ook al over. Toen berichtten wij over het feit dat de geplande extra feestelijke artsenrally tijdens het jubileum werd geannuleerd als gevolg van de oliecrisis. Gelukkig bleef het daar qua tegenvallers verder bij.

In de laatste Arts & Auto van 1973 werd alvast een groot stuk van de sluier over het aanstaande feest opgelicht. “Na een, door prins Bernhard te openen, verkeersmedisch jubileumcongres op 30 mei 1974 zullen drie dagen van wetenschappelijke voordrachten en intensieve discussies volgen. En alsof dat allemaal nog niet feestelijk genoeg is, staat voor 1 juni een grote jubileum-feestavond gepland. De avond belooft een ware happening te worden met
bekende artiesten als Fred Kaps – neem uw bril mee – , Thérèse Steinmetz – laat uw oor eens strelen –,  Toby Rix – de man met het merkwaardige muziekinstrument, en …???.” Waar de vraagtekens voor stonden, bleef voor de lezers nog even een vraag, voor de feestcommissie een weet. Maar van één ding was men overtuigd: ‘”de verrassing zal bijzonder in de smaak vallen.” Benieuwd? Een volgende keer meer in de oude doos.

Delen