De uitdaging die studeren heet

Co-assistent Marije Weidema kijkt, nu ze bijna aan het einde van haar opleiding is, terug op haar studietijd: “Ik was verlamd van angst dat ik door de mand zou vallen.”

Tekst: Marije Weidema | Beeld: Shutterstock

 

 

Je studententijd is de meest zorgeloze tijd van je leven. Met deze zin in mijn achterhoofd en m’n voorhoofd vol nieuwsgierige en zorgelijke gedachten die over elkaar heen buitelen, stap ik op een maandagochtend in september 2009 de drempel over van de grote collegezaal. Ik kijk mijn ogen uit. En terwijl ik alle nieuwe indrukken in me opneem, blijft het orkest aan vragen binnen in mij vrolijk door tetteren. Waar ga ik zitten, en naast wie? Wat veel mensen! Waar gaat dit college ook alweer over? Zal ik het kunnen bijbenen? Ondertussen ben ik op een willekeurige rij op een willekeurige klapstoel beland. De plank voor me klapt uit tot een tafeltje. Notitieblok erop, een pen vast in m’n hand… Kom maar op, vertel me alles wat ik weten moet!

Lees verder (pdf).

09s-2015p016-017

Delen