Vakantiewerk

De een werkt in de zomervakantie omdat-ie het geld goed kan gebruiken, de ander doet het vooral met het oog op nuttige skills voor later. Met de zomer aan de horizon verzamelden we enkele vakantiebaanopties.

Zorgervaring opdoen

HappyMedStudent is een uitzendbureau waar studenten van (para)medische opleidingen praktijkervaring kunnen opdoen: in de ouderen- en gehandicaptenzorg of als doktersassistent of medicatiereviewer. In de zomermaanden is er altijd vraag naar extra ondersteuning. Omdat dit bureau in je investeert via een training, stelt men wel als voorwaarde dat je minimaal twintig diensten in een half jaar tijd draait. Met vakantiewerk gedurende een week of zes kom je hier al snel aan.

Verdiensten: € 14,- tot € 18,- bruto p/u, exclusief toeslagen die kunnen oplopen tot 160 procent. happymedstudent.nl

Lekker rijden

Studenten die leaseauto’s brengen en halen worden hikers genoemd: dé baan voor petrolheads die graag achter het stuur van een mooie auto kruipen. En wat dacht je van een job als privéchauffeur? Het betreft zogenaamde poolvacatures: je wordt gebeld als er een chauffeur nodig is.

Verdiensten: € 12,69 (18 jaar) tot € 14,35 bruto p/u (boven 21 jaar). easyway.nl

Gasten ontvangen

Wie in de zomer tóch ook een beetje in vakantiesferen wil verkeren, kan aan de slag als horecamedewerker in de KLM-lounges achter de douane op Schiphol. Je taken: gasten ontvangen en buffetten bijvullen. Dankzij toeslagen voor avonden en weekenden kun je je verdiensten nog opkrikken.

Verdiensten: € 9,37 bruto p/u (18 jaar) tot € 13,39 p/u (21 jaar en ouder), plus reiskostenvergoeding. youngcapital.nl

In een festivalpool

Wie zomer zegt, zegt festivals. Er zijn tal van festivalbanen, denk aan barwerk, kaart­verkoop of podiumop- en afbouw. Ideaal voor feestbeesten die flexibiliteit zoeken, want het is op oproepbasis: je komt in een pool en kunt laten weten als een opdracht niet uitkomt of niet bij je past.

Verdiensten: € 7,- tot € 11,- p/u. O.a. via youngcapital.nl

Nachtelijk veldwerk

Ben je een nachtbraker met affiniteit met natuur en veldwerk? Niet bang in het donker? Misschien is vleermuisonderzoeker dan iets voor jou. Voorwaarde is dat je tussen 1 april en 1 oktober flexibel inzetbaar bent en in ieder geval tussen 15 mei en 15 juli minimaal twee avonden en één nacht per week kunt werken. Je observeert – in een groepje of alleen – locaties waar vleermuizen (of gierzwaluwen) mogelijk voorkomen. Opdrachtgevers zitten in heel Nederland.

Verdiensten: circa € 16,- tot € 18,- bruto p/u. O.a. via indeed.com

Zeil-surfinstructeur en reisleider

Is het jou vooral te doen om léuk werk en het ontwikkelen van bepaalde skills? Vind je alleen een onkostenvergoeding geen probleem? Iedere zomer zoekt Vinea surf/zeilinstructeurs en begeleiders van kinderkampen en jongerenvakanties in binnen- en buitenland. Je moet minimaal drie weken beschikbaar zijn tussen april en oktober (mogen losse weken zijn) én deelnemen aan een Vinea try-out in het voorjaar.

Om zeil- of surfinstructeur te worden moet je je CWO III hebben en een eigen bijdrage betalen aan je opleiding tot CWO-gecertificeerd instructeur (vanaf € 450,-). Let op: studentleden van VvAA ontvangen hierop € 100,- korting. Voor uitgebreide info/alle voorwaarden, zie vinea.nl/vinea-staf

Nice view of the sailboats in the sunset leaving

Delen