Symposium One Health

Het veterinaire congres ‘de Voorjaarsdagen’, dat van 18 t/m 20 april plaatsvindt in de Amsterdamse RAI, staat 20 april in het teken van ‘One health’.

 

 

 

Samenwerking tussen experts op humaan en veterinair gebied is noodzakelijk om zoönosen, ziektes die van dier op mens overgaan, te voorkomen.

VvAA draagt deze dag in samenwerking met de KNMvD bij aan de inhoud. Experts uit verschillende beroepsgroepen zullen op de Voorjaarsdagen misverstanden en valkuilen met betrekking tot zoönosen presenteren en enkele specifieke ziekten belichten. Ook antibioticumresistentie komt aan de orde. Arts en ruimtevaarder André Kuipers sluit de dag af met zijn visie op one health.

Meer ‘One health’
Eerder besteedde VvAA in samenwerking met de KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde) en BNR Nieuwsradio aandacht aan het belang van een gezamenlijke aanpak om zoönosen te voorkomen, de zogenoemde ‘one health’-aanpak. Lotte Kok, dierenarts en SUMMA geneeskundestudent, benadrukt in haar artikel ‘Samenwerken aan one health’ de noodzaak van kennisdeling tussen artsen en dierenartsen.

Klik op het programma van 20 april voor meer informatie.
Inschrijven kan via deze link.

 

Delen