Vrije artsenkeuze blijft behouden

De Eerste Kamer heeft dinsdag onverwacht het wetsvoorstel voor de inperking van de vrije artsenkeuze verworpen. Hierdoor kunnen patiënten ook in de toekomst zelf hun eigen  zorgverlener en -instelling blijven kiezen. Dit tot vreugde van de vele tegenstanders van dit wetsvoorstel, waaronder VvAA.

 

VvAA voerde samen met een groot aantal organisaties en medestanders campagne tegen dit voorstel. De organisatie voor medisch professionals stelt blij te zijn dat “een dergelijk fundamenteel recht voor iedere Nederlandse burger behouden blijft. Vanuit het perspectief van kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg en met name voor het behoud van vertrouwen tussen patiënten en zorgverleners.”

Op haar website bedankt VvAA alle partijen die zich de afgelopen maanden hard maakten voor het behoud van de vrije artsenkeuze.

Zie voor meer berichtgeving rond dit wetsvoorstel ons dossier vrije artsenkeuze.

Één Reactie Reageer zelf

 1. ANH Jansen
  Geplaatst op 18 december 2014 om 17:28 | Permalink

  Niet dus.

  http://fd.nl/economie-politiek/1085519/kabinetscrisis-lijkt-afgewend

  Lees die krant, koop die krant.

  Verzekeraars gaan nu echt op kwaliteit inkopen en mogen dan wel selectief contracteren voor de laagste prijs.

  Kwaliteit is ook relatief……..

  Daar denken die PvdA senatoren niet aan.

  A Klink zei het zelf al: in kader van innovatie mag men van richtlijnen en standaarden afwijken, mits de kwaliteit nog wel acceptabel is, maar de prijs in ieder geval lager!

  Definieer dus in die nieuwe Wet direct de kwaliteit in absolute zin en wie die kwaliteit dan bepaalt! Laat dat niet over aan ZiNL!