Wouter Bos bestuursvoorzitter VUmc

De Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc heeft Wouter Bos benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van VUmc. Tegelijkertijd treedt ook Chris Polman toe tot de raad van bestuur.Dat meldt het ziekenhuis vandaag op de eigen website.

 

 

Het ziekenhuis raakte vorig jaar  in opspraak door een ruzie tussen specialisten en doordat het bestuur daarover onjuiste informatie verstrekte aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie plaatste het VUmc daarna  onder verscherpt toezicht. Er kwam veel kritiek op het op non-actief stellen  van een longarts. De longarts had de ruzies en de veiligheid van patiënten aan de kaak gesteld.

Drs. Wouter Bos (1963), oud-minister van Financiën, voormalig vicepremier en sinds 2010 partner bij KPMG, start met ingang van 19 augustus 2013. Prof. dr. Chris Polman (1958), sinds 1986 werkzaam bij VUmc en sinds 2011 afdelingshoofd neurologie, start per 1 juli a.s. als lid raad van bestuur met de portefeuille patiëntenzorg. Samen met prof. dr. Wim Stalman vormen zij de nieuwe raad van bestuur van VUmc. Met hun aantreden komt er een einde aan de interimperiode van de bestuurders Fred Plukker en Frans Corstens, die sinds eind augustus 2012 VUmc hebben geleid. Meer leest op de site van VUmc.

In een interview met Arts en Auto van november 2011 zette hij als sectorleider Healthcare bij KPMG zijn visie op de gezondheidszorg en het ziekenhuiswezen uiteen. Hierin gaf hij toen al aan dat hij best wel ziekenhuisdirecteur zou willen zijn.

Het interview leest u hier. (pdf)

10-2011p020-022

Delen