Zo veel te winnen op gebied psyche

Martine Timmermans (39) werkt al jaren als HR-manager als ze een flinke burn-out krijgt. Een zware periode met als winst het besef dat ze nu eindelijk moet luisteren naar wat ze écht wil. En dat is hoogopgeleide vrouwen coachen die – net als zij – een burn-out voelen aankomen of het willen voorkomen. Haar praktijk wordt veelvuldig bezocht door vrouwelijke artsen en specialisten.

 

Kiezen is eng. In eerste instantie voelt het als beperking, maar daarin schuilt ook de kracht: het geeft richting en duidelijkheid. Toen ik in 2007 mijn coachingsbedrijf Take Charge startte, besloot ik me te richten op hoogopgeleide vrouwen. Door alleen voor vrouwen te kiezen sloot ik de helft van de bevolking uit. En dan ook nog eens hoogopgeleid met een specifieke vraagstelling: een burn-out.

Dat ik deze doelgroep wil coachen, heeft alles te maken met mijn eigen verleden. Mijn studie algemene sociale wetenschappen – een nogal vage studie met een snufje sociologie en een scheutje psychologie – was achteraf gezien geen goede keuze. Ik kwam niet aan de bak, omdat bedrijven indertijd geen idee hadden wat de opleiding inhield. Ik wilde graag op een HR-afdeling werken, maar bedrijven kozen vanwege het duidelijker profiel liever een hbo’er met afstudeerrichting personeel en arbeid.In die tijd, ik spreek over 1997, werden er veel IT-ers gezocht. Na vele IQ- en persoonlijkheidstesten werd ik aangenomen bij Capgemini met als specialiteit personeelsinformatiesystemen. Door deze werkervaring , de combinatie van HR en IT, was ik opeens wél interessant voor de arbeidsmarkt en na twee jaar Capgemini stapte ik over naar PricewaterhouseCoopers. Eerst als consultant, later als HR-manager. Eindelijk – na vier jaar – had ik de functie die ik ambieerde!

Lees verder (pdf)

Take Charge!

Martine Timmermans is oprichter van Take Charge!. Dit bureau begeleidt en adviseert vrouwen die moeite hebben hun grenzen te bewaken. Vrouwen die ambitie hebben, niet alleen in hun werk, maar ook prive. Ook mannen herkennen deze problematiek natuurlijk en zijn ook welkom.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Take Charge!, dan kunt u terecht op hun website.

Delen