Zoobiquity-congres 2017

Op vrijdag 15 september organiseert het Kennisnetwerk Zoönosen Midden-Nederland van 9.30 tot 19.00 uur het Zoobiquity-congres 2017. Dit geaccrediteerde congres is bedoeld voor humane en veterinaire zorgprofessionals en studenten geneeskunde en diergeneeskunde.

Humane en veterinaire artsen hebben te maken met dezelfde problemen en dilemma’s bij diagnostiek en behandeling. Dat is voor het Kennisnetwerk Zoönosen Midden-Nederland de reden om beide professies tijdens het Zoobiquity-congres bij elkaar te brengen. Want als bekend is hoe een ziekte bij de ene soort kan worden bestreden, ligt genezing bij de andere soort mogelijk binnen handbereik.

Voorgaande jaren werd het congres in een dierentuin gehouden. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het UMC Utrecht en de faculteit Diergeneeskunde. Na lezingen over zoönosebestrijding en voortplantingsgeneeskunde in de ochtend, krijgen de deelnemers ’s middags een kijkje achter de schermen bij de universiteitskliniek voor dieren en steken ze zelf de handen uit de mouwen.

Er is plaats voor honderd deelnemers. Deelname geschiedt op volgorde van inschrijving en betaling. De kosten bedragen € 25, studenten betalen € 10. Er is accreditatie toegekend door de KNMvD (7 punten) en de KNMG (6 punten) en aangevraagd bij de V&VN.

Meer informatie en inschrijven via vandieropmens.nl.

Delen