Twee nieuwe bestuursleden Vereniging VvAA

vvaa / nieuwe bestuursleden

Op de algemene ledenvergadering van Vereniging VvAA van 19 maart 2024 zijn Marijn Houwert en Jacqueline Joppe benoemd als bestuursleden.

Marijn Houwert, staflid traumachirurgie Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), en Jacqueline Joppe, bestuurder Pensioenfonds Zorg en Welzijn en verpleegkundige, treden 1 april 2024 toe tot het bestuur.

De opening in het bestuur ontstaat doordat Willem Veerman, voorzitter van het bestuur van Vereniging VvAA, zal aftreden als bestuurslid op de Algemene Ledenvergadering van 25 juni 2024. Hij heeft dan de maximale statutaire bestuurstermijn van drie keer drie jaar bereikt, inclusief één jaar verlenging.

Duo-voorzitterschap

Het bestuur is voornemens per 25 juni 2024 zowel Marijn Houwert als Jacqueline Joppe te benoemen tot voorzitter. Er is gekozen voor het duo-voorzitterschap om zo binnen één titel de nodige bestuurservaring én de verbinding met de nieuwe generatie young professionals te kunnen waarborgen.

Over de bestuursleden

Marijn Houwert (42) is staflid traumachirurgie en opleider Heelkunde bij het UMCU. Na zijn geneeskundestudie promoveerde hij op de verschillende operatieve behandelingen van urine-incontinentie. Daarna werd hij opgeleid tot chirurg in het Diakonessenhuis en het UMC Utrecht. Na fellowships in het Antonius ziekenhuis en in Zwitserland op het gebied van traumachirurgie, werd hij in 2017 aangesteld als staflid traumachirurgie bij het UMCU. Van 2020 tot 2021 was hij medeoprichter en voorzitter van ZWiC (Stichting Zorg na Werk in Coronazorg).

Verder schreef hij twee boeken – Zorg voor je mensen en, samen met Berend van Doorn, Blessuretijd – en blogde hij voor Medisch Contact. Recent was hij mede-initiatiefnemer van de beweging ‘Open spookhuis’, waar medisch specialisten in gesprek gaan met coassistenten om een reëel beeld van de vervolgopleidingen te schetsen.

Lees ook dit interview met Marijn Houwert in Arts en Auto: Stoppen met egotripperij.

Marijn Houwert: “VvAA is een organisatie die in de volle breedte, door middel van stem en steun, het verschil kan maken voor zorgprofessionals. Prachtig om daar onderdeel van te mogen zijn.”


Jacqueline Joppe (61) is sinds 2020 vice-voorzitter van het Bestuur van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn en als toezichthouder actief in de zorg (ggz en ouderenzorg) . Ook is ze verpleegkundige. Jacqueline Joppe heeft o.a. gewerkt als locatiemanager van een verpleeghuis en als verpleegkundige in de ouderenzorg. Ook was zij manager Inkoop Ziekenhuizen bij VGZ. Hierna werkte zij als directeur, respectievelijk als lid Raad van Bestuur bij Pantein. Van 2013 tot eind 2022 was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Zorggroep Elde Maasduinen. In 2023 was zij enkele maanden interim bestuurder van Neboplus.

Jacqueline Joppe behaalde onder andere een Master of Management (Universiteit Utrecht) en een Master of Health (TriasNimbas Business School, Tilburg).

Jacqueline Joppe: “Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan VvAA. Wat is er nu leuker en interessanter dan werken met zoveel zorgprofessionals die allen staan voor goede zorg. En om met ruim 130.000 leden de stem van de zorgverlener te laten horen in ons land.”

Delen