Zorgverleners voor zorgverleners

onder de aandacht / Samenwerking VvAA en Amref

Deze maand bestaat het gezamenlijke thema ‘Zorgverleners voor Zorgverleners’ van VvAA en Amref Flying Doctors drie jaar.

Door te fietsen, lezen, hardlopen, doneren en actief te reageren op kerstpakketacties, hebben VvAA’ers de afgelopen 3 jaar ruim 7,5 ton opgehaald. Daarmee steunt VvAA drie belangrijke programma’s voor het opleiden van lokale zorgverleners in Afrika.

Met deze bijdrage heeft Amref meer dan 2.000 zorgverleners opgeleid, waardoor meer dan 1 miljoen mensen zorg kunnen krijgen. Namens al deze zorgverleners uit Kenia, Malawi en Zambia wil Amref de Nederlandse zorgverleners bedanken. In de afgelopen 14 jaar samenwerking is de impact natuurlijk veel groter geweest.

Door de inzet en hulp van VvAA’ers heeft Amref er onder andere voor kunnen zorgen dat 2.000 meisjes niet zijn besneden, nog eens 635.500 mensen zorg kregen, 75.000 mensen schoon water en toiletten hebben en ook 75.000 mensen voorlichting over malaria en hiv/aids, zwangerschapsbegeleiding en de juiste vaccinaties kregen.

Amref maakte deze video om de leden te bedanken:

Delen