[Update] Zwangere zzp’er kan claimen

Zwangere zzp’ers hebben jarenlang onterecht belasting betaald over het inkomen dat verzekeraars uitbetalen tijdens het zwangerschapsverlof, zo meldt BNR. Voor leden die de afgelopen jaren zo’n uitkering kregen, onderneemt VvAA actie om de te veel betaalde belasting te claimen bij de fiscus.  

 

Zwangere zzp’ers ontvangen een zwangerschapsuitkering voor een periode van 16 weken. Volgens de fiscus is er geen grondslag voor het heffen van inkomstenbelasting over die uitkering. De afgelopen jaren is dit wel gebeurd, waardoor zzp’ers tijdens hun zwangerschap onterecht belasting betaalden. Dit betreft overigens alleen particuliere AOV-polissen, dus niet de ZEZ-uitkeringen (‘Zelfstandig en Zwanger’) van het UWV.

Voor leden met een dergelijke uitkering onderneemt de afdeling VvAA belastingadviseurs en consultants actie om de te veel betaalde belasting te claimen bij de Belastingdienst. Het gaat hierbij om iedereen die in het belastingjaar 2008 en in de jaren daarna op basis van een AOV-verzekering een zwangerschapsuitkering ontving. Over de jaren vóór 2008 is zo’n teruggave niet mogelijk.

Voor meer informatie kunt u terecht bij  VvAA Belastingadviseurs en consultants B.V.

 

 

Delen