25 juni: Het grote BNR zorgdebat

Op maandag 25 juni vindt live vanuit Den Haag het grote BNR Zorgdebat plaats met de titel ‘Het mes in de zorg’. Onder leiding van Harmke Pijpers gaan woordvoerders van politieke partijen en deskundigen met elkaar en de zaal in discussie over de voorgenomen bezuinigingen in de gezondheidszorg.

Als de plannen doorgaan, gaat het mes in de gezondheidszorg. Liefst 1,4 miljard euro wil de Kunduz-coalitie bezuinigen. Maar waar valt er nog wat te snijden? Welk vet kan worden weg gezogen? Blijft het bij oppervlakkige ingrepen of worden er vitale organen geraakt? Daar buigen de specialisten zich over tijdens dit debat.

Deelnemers zijn zorgspecialisten Lea Bouwmeester (PvdA), Pia Dijkstra (D66), Anne Mulder (VVD) Henk van Gerven (SP), Linda Voortman (GroenLinks), Hanke Bruins (CDA), Ab Klink (hoogleraar Zorg, arbeid en politieke sturing aan de VU) en Frank de Grave (voorzitter van Orde van Medisch Specialisten).

Het debat wordt live uitgezonden op BNR Nieuwsradio tussen 19.00 en 20.00 uur. Geïnteresseerden kunnen de uitzending gratis bijwonen. Aanmelden kan via de website van BNR Nieuwsradio.

Het grote BNR zorgdebat wordt mede mogelijk gemaakt door VvAA.

Delen