Amerika-ervaringen – Dana Jungbauer

Stage, een tussenjaar of werkervaring opdoen: legio redenen om naar Amerika te gaan. Naar aanleiding van onze oproep halen lezers herinneringen op aan hun tijd in Amerika. Deze aflevering: Dana Jungbauer (24) international research scholar, Rockford.

Sinds oktober 2019 werk ik als research scholar op de Rockford Campus van de University of Illinois in Chicago. In de zomer van 2018 heb ik hier mijn onderzoekstage voor mijn master geneeskunde gedaan. Ik blijf het opmerkelijk vinden dat de meeste mensen hier ontzettend vriendelijk zijn en iedereen met open armen ontvangen, dat geeft meteen zo’n hartelijk gevoel! Er zijn best veel herfst- en winteractiviteiten en ik kreeg van alle kanten suggesties en tips om mijn eerste koude winter in ‘the Midwest’ door te komen. 

‘Met open armen’

Hoogtepunt van het winterseizoen was de Christkindlmarket in Chicago: een kerstmarkt met een Duits tintje die sinds 1996 elk jaar in downtown Chicago wordt opgezet. Omdat ik uit Zuid-Nederland kom en elk jaar naar de kerstmarkt in Aken ging, was het een zeer aangename verrassing om te ervaren dat de kerstmarkt in Chicago ook echt Europees voelde! Over het algemeen zijn ze hier namelijk niet zo goed in het ‘namaken’ van Europese dingen/gerechten. Ik heb inmiddels geleerd dat een ‘Italian restaurant’ toch echt gewoon Amerikaanse pizza’s serveert, niet te vergelijken met de echte verse pizza in Italië. Gelukkig wordt dat gemis dan weer goedgemaakt door ranch en cheese curds, die je in Europa weer niet kunt krijgen.

Delen