Bas Smallenbroek overleden

Deze week ontving de redactie van Arts en Auto het trieste bericht dat Bas Smallenbroek, blogger op deze website, op maandag 12 mei plotseling is overleden. Bas was vaste blogger van Arts en Auto sinds februari 2013. Hij werd slechts 43 jaar. Op de dag van zijn overlijden verscheen onder de titel Erbij horen of erbij hangen zijn laatste blog bij ons.

 

Fysiotherapeut Bas Smallenbroek was onder meer directielid van het CIR, dat poliklinische revalidatie verzorgt in Zwolle, Arnhem en Amsterdam. Vol enthousiasme schreef hij columns over zijn kijk op de gezondheidszorg voor het web. Vaak met een persoonlijke invalshoek. Hij hoopte daarmee nog meer in contact te komen met zorgprofessionals uit de eerste lijn, dan dat hij door zijn werk al was. Bas had zo veel energie en zo veel te vertellen dat hij de redactie vooraf al voor maanden blogs toezond.

Naast zijn functie bij het CIR, was Bas mede-initiator van en compagnon in Red Jezelf, dat serious games ontwikkelt voor de zorg. In de meest recente editie van  Arts en Auto (05) stond nog een artikel, waarin onder andere het spel Op Eigen Kracht van Red Jezelf aan de orde kwam: de eerste geaccrediteerde game die geldt als nascholing voor huisartsen. Bas hielp ons bij het zoeken van beeldmateriaal voor bij het artikel.

bas-smallenbroekHet is volstrekt onwerkelijk dat Bas Smallenbroek er niet meer is. Wij wensen allen die hem dierbaar waren en aan wie hij dierbaar was, heel veel sterkte. Op de redactie liggen nog veel ongepubliceerde blogs van Bas. Op enig moment zullen we in overleg met zijn nabestaanden beslissen wat we met deze blogs doen. Want Bas had met zijn frisse kijk op de gezondheidszorg wat te vertellen en het is wellicht mooi om hem dat postuum alsnog te laten doen.

 

Namens de redactie,

Marjan Enzlin, hoofdredacteur.

Delen