Boek – 111 Plekken in Friesland die je gezien moet hebben

De reisgidsenserie 111 Plekken in … die je gezien moet hebben, probeert in steden en regio’s net wat andere wegen in te slaan dan veel andere toeristische gidsen doen. Deskundige schrijvers vertellen onderhoudende verhalen en eigenwijze wetenswaardigheden; sfeerrijke foto’s nodigen zowel stads- en streekbewoners als toeristen uit om plekken te bezoeken die ze eerder niet of anders kenden.

Eind april verscheen een aflevering over de provincie Friesland. Het boek besteedt uiteraard aandacht aan L euwarden, Culturele Hoofdstad 2018. Maar er is vooral veel ruimte voor minder bekende en onverwachte plekken in de natuur- en cultuurrijke provincie. Dat varieert van de langste straat van Nederland, een boeddhistische stoepa in het Friese terpenlandschap en een verborgen museum in het westen tot de bossen in het oosten, de drukste sluis, een bierbrouwerij op een Waddeneiland en de oranjekoek met eigen receptuur.

Journalist, fotograaf en predikant Maarten Boersema (1986) beschreef de 111 plekken en maakte ook bijna alle foto’s in het boek.

111 Plekken in Friesland die je gezien moet hebben – Maarten Boersema, Uitgeverij Toth

 

Delen