Boek – Altijd iets te vinden

We hebben vandaag, aangejaagd door de dynamiek van sociale media, over van alles een mening. Maar hoe vormen we die eigenlijk? En hoe vaak nemen we de tijd om tot een gewogen oordeel te komen?

Volgens journalist, kunsthistoricus en cultuurcriticus Wieteke van Zeil kan het kijken naar kunst daarbij helpen: ‘kunst is geduldig, houdt je nieuwsgierig en verruimt je blik’. 

Van Zeil, onder andere bekend van haar vaste zaterdagse bijdrage aan het Volkskrant Magazine wil in haar boek Altijd iets te vinden inzichtelijk maken hoe meningen tot stand komen; welke rol bijvoorbeeld stemming en achtergrond daarbij spelen, en waarom het zo moeilijk is van mening te veranderen.

In tips en beschouwingen beschrijft Van Zeil in vijf essays nieuwe manieren om naar kunst, geschiedenis en actualiteit te kijken. Altijd iets te vinden gaat over kunstdetails, kijkplezier, nieuwe perspectieven, snelle meningen en gewogen oordelen. De auteur nodigt lezers uit tot associëren, reflecteren en bovenal tot meer kijkplezier voor zowel beginnend kunstkijker als geoefende liefhebber.

Altijd iets te vinden, de kunst van het oordelen – Wieteke van Zeil, Atlas Contact. 

Delen