Boek – De lessen

Bent u nog op zoek naar een vakantieboek? Wellicht is de roman De lessen van Michela Murgia iets.

De 38-jarige Eleonora is actrice. En ze is lerares in levenskunst. Ze leert jongeren hoe ze zich moeten kleden, hoe een gesprek te voeren, naar kunst te kijken en elegant te zijn. Ze toont hen dat het loont buiten de gebaande paden te denken en verder te kijken dan alleen oppervlakkig. Het contact met de leerlingen wordt nooit al te persoonlijk, totdat ze de veel jongere Chirú als leerling aanneemt.

De 18-jarige Chirú is een talentvolle conservatoriumstudent. Als leerling van Eleonora zuigt hij alles op wat zij aan ervaring en kennis te bieden heeft, alles is nieuw voor hem. Op haar beurt herontdekt Eleonora door Chirú’s onuitputtelijke energie wat het ook alweer betekent om emoties te voelen. Maar hun groeiende intimiteit leidt ook tot toenemende wederzijdse afhankelijkheid en emotionele chantage. Met voor beiden vérstrekkende gevolgen.

Michela Murgia (Sardinië, 1972) is theoloog, schrijver en criticus. In 2009 verscheen haar debuutroman De accabadora, die werd bekroond met verschillende prijzen.

De lessen  – Michela Murgia, Wereldbibliotheek

 

Delen