Boek – Dokter zelf

Voormalig huisarts Evert J. den Drijver schreef het boek Dokter zelf – Verhalen uit een plattelandspraktijk. Den Drijver beschrijft daarin zowel alledaagse als bijzondere voorvallen die hij meemaakte in zijn praktijk op het Friese platteland.

Na zijn studie in Amsterdam koos Den Drijver voor het platteland. Je kon daar nog veel van wat je had gestudeerd in praktijk brengen en ook het kleinschalige werken sprak hem aan.

Den Drijver was vanaf 1979 huisarts totdat een ernstig verkeersongeval hem in 2012 noopte tot stoppen. Hij kijkt in zijn boek terug op mooie tijden en tekent daarbij geestige, maar soms ook ontroerende voorvallen op over allerlei gebeurtenissen en eigenaardigheden. Veel daarin zal herkenbaar zijn voor zorgverleners in de eerste lijn.

Den Drijver, die momenteel algemeen directeur van nascholingsinstituut Beukerstation is, laat ook enkele leerzame noten klinken. Hij confronteert zichzelf en zijn (professionele) lezers met de denkbeelden en ideeën over hoe een huisarts zou moeten zijn voor zijn/haar patiënten.

Dokter zelf – Verhalen uit een plattelandspraktijk – Evert J. den Drijver. 2010uitgevers.nl

 

Delen