Boek – Janie Q

Het is 1969: iedereen kijkt uit naar het jaarlijkse folkfestival en vooral naar het optreden van de beroemde zanger Jesse Reid. Wanneer hij crasht met zijn motor, krijgt de lokale band Harpoon onverwacht het hoofdpodium.

Zangeres Jane Quinn betovert het publiek met haar stem. Wanneer Jesse weer beter is, vraagt hij Harpoon als zijn voorprogramma mee op tour. Hij gelooft in Jane, moedigt haar aan haar eigen teksten te schrijven en al snel ontstaat er een bijzondere romance tussen de twee. Ondertussen worstelt Jesse echter met een heroïneverslaving. En ook Jane heeft een geheim. Terwijl ze dag en nacht koortsachtig werkt aan haar weldra legendarische debuutalbum, dreigt hun liefde uiteen te vallen.

Janie Q van de Amerikaanse auteur Emma Brodie is een portret van de muziekscene in de vroege jaren zeventig, en van een vrouwelijke pionier in een door mannen gedomineerde muziekindustrie. Oftewel een roman over het Woodstock-tijdperk, gebaseerd op het liefdesverhaal van Joni Mitchell en James Taylor. Seventies, rock-‘n-roll, drugs, fame – en een aangrijpend liefdesverhaal. Oftewel een echt zomerboek.

Janie Q – Emma Brodie,  Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Delen